lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).

Krok 2

Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej