
Składniki
0.5 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
5 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj pomidory i przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i groszek, smaż razem 5 - 10 min.
Krok 3
Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, gdy farsz zgęstnieje.
Krok 4
Ugotuj ryż, gotowy wymieszaj z masłem i tartym serem.
Krok 5
Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nadziej masą mięsno-pomidorową.
Krok 6
Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż na złoto w głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej