Grzybowy stroganoff pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy stroganoff pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, a pora pokrój w krążki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż umyte pieczarki, dodaj czosnek, cebulę oraz pora.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 100 ml śmietany oraz 200 ml wody. Wlej do pieczarek, całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Mozzarellę pokrój w cienkie plastry i przykryj nimi pieczarki.

Krok 5

Do kielicha blendera wlej 200 ml śmietany, dodaj jajka i przyprawę Delikat. Całość zmiksuj, a następnie zalej sosem potrawę.

Krok 6

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 40 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy stroganoff pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej