Domowe cheesburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe cheesburgery

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie Knorr Fix Soczyste Burgery zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Połączyć z mielonym mięsem i uformować 4 kotlety

Krok 2

Kotlety smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej ok. 5 minut (w połowie pieczenia burgera należy odwrócić). Minutę przed końcem smażenia położyć na każdy kotlet plaster sera i dopiec, aż się rozpuści. Na ruszcie umieścić również przekrojoną bułkę (rozcięciem do grilla).

Krok 3

Zdjąć bułki z rusztu, posmarować ketchupem i nałożyć roszponkę. Na zieleninie umieścić kotlet z serem, pokrojoną w cienkie talarki cebulę oraz plaster pomidora. Przykryć bułką i od razu podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe cheesburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej