Pralinki czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki czekoladowe

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę podgrzej i wymieszaj z cukrem.

Krok 2

Dodaj masło i czekoladę. Na małym ogniu cały czas mieszając rozpuść składniki.

Krok 3

Na końcu dodaj cynamon oraz pokruszone nerkowce i wymieszaj.

Krok 4

Wypełnij foremki do robienia kostek lodu i odstaw do zamrażarki lub lodówki na 1h.

Krok 5

Teraz już wystarczy obtoczyć w ulubionych dodatkach. Użyłam: cynamon, kakao, wiórki kokosowe i zblendowane suszone maliny.

Krok 6

Wyszło 50 czekoladek. Możemy je przechowywać w lodowce 7-14dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej