Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce

Krok 2

Wszystko dokładnie blendujemy

Krok 3

Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 5min

6

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Szybko, prosto a jaki smak. Zapach czekolady unosi się po całej kuchni. Zrobiłam z mąki jaglanej, o wiele zdrowsze niż ze zwykłej mąki. Z owocami dla mnie idealne połączenie. Nie jadam ze śmietaną bo kaloryczne, a tak mogę więcej zjeść z owocami. Miałam obawy co do gałki muszkatołowej bo nie przepadam za nią, ale smakowały mi i to bardzo :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lemko

    Monika Lemko , 30.06.2021

    TAK. Smak na czekoladę, smak na gofry, proszę bardzo mamy tu 2 w 1, a na dodatek z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej. Gofry zyskają zwolenników czekolady i tych co liczą kalorie, bo już nie musimy dodawać bitej śmietany, czy polewać sosami, wystarcza owoce, świetny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Przepis na te pyszne gofry zachwyca, jeśli nie wyjdą to znak, że zła gofrownica! Chrupiące ciasto z pysznymi dodatkami, które tak naprawdę wybieramy sami!!! U mnie często jest śmietana bita, borówka i malina też często zawita!!! Natomiast synek lubi jak jest po prostu suchy, najlepiej smakuje mu w szarym dniu pluchy!!! Kiedy nie można bawić się na dworze, wtedy taki pyszny gofr pomoże!!!! Poprawi humorek i nasyci, smakiem każdego za serce chwyci!!! SMACZNEGO! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław U.

    Mirosław U. , 21.06.2021

    TAK. Nie wiem, czy wiecie, ale to ostatnimi czasy bardzo chwytliwa przekąska, nie tylko w naszym powiecie: całkiem fajne gofry powstają, gdy trochę twarogu w swym wnętrzu mają. I w dodatku bardziej wartościowe są, dlatego ulubioną przekąskę mojej rodziny stanowią. Kształt również serwujemy niestandardowy. W gofrownicy, która tworzy „frytkowe” z gofrów wzory. W mgnieniu oka je przygotowujemy i z dipem np. czosnkowym / truskawkowym / morelowym je serwujemy. Dzieci takimi „paluszkami” się zachwycają, a i dorosłym domownikom na MAXa dogadzają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Ale apetytu mi narobiliście - przepis na gofry idealne stworzyliście. W samym przepisie nic nie zmodyfikuję, ten Was mi idealnie pasuję. Jednak zamiast zwykłego kakao będzie kakao nieprzetworzone - to moje ulubione! Gofry z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi będę podawała - smakiem wakacji będę się na hamaku delektowała. SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Przepyszna

    Katarzyna Przepyszna , 01.12.2020

    TAK. Długo szukałam łatwego przepisu na gofry, który zawsze wychodzi. Po wielu nieudanych próbach trafiłam właśnie na ten przepis i jestem zachwycona. Gofry zawsze się udają! Są pyszne w smaku i prezentują się niesamowicie. Robię je również bez dodatku kakao i wychodzą równie smaczne. Bardzo podoba mi się skład gofrów i użycie mąki jaglanej i banana jako słodzidła. To zdrowa wersja mojego ulubionego deseru! Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej