Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

25 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Brokuła podziel na mniejsze różyczki. Indyka pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż indyka aż się zarumieni, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj brokuła i podsmaż przez chwilę.

Krok 5

Do mleka dodaj FIX Knorr i dobrze wymieszaj

Krok 6

Następnie dodaj sos, masło i połowę startego sera na patelnię. Mieszaj aż sos się lekko zgęstnieje. Dodaj makaron i wymieszaj.

Krok 7

Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego, posyp resztą starego sera i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka MAC’N CHEESE z indykiem i brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej