Mac'n Cheese po mojemu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac'n Cheese po mojemu

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

25 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pokrojoną w paseczki żółtą paprykę i suszone pomidory. Podsmażamy, na końcu dodajemy pokrojone oliwki.

Krok 2

W garnku mieszamy Fix Mac'n Cheese z mlekiem. Dodajemy masło i całość musimy zagotować. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego ugotowany gorący makaron, wcześniej przygotowane warzywa i mieszamy.

Krok 3

Przekładamy do talerzy i posypujemy startym serem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac'n Cheese po mojemu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej