
Składniki
350 gramów
5 gramów
10 gramów
210 mililitrów
1 łyżka
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo
Krok 2
Składniki mieszamy ok 15 min
Krok 3
Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.
Krok 4
Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min
Krok 5
Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator
Krok 6
Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy
Krok 7
Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.
Krok 8
Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej