Pizza the foof emperor przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza the foof emperor

Autor: Artur Sitnik

ratingratingratingratingrating

12

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

5 gramów

10 gramów

210 mililitrów

1 łyżka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo

Krok 2

Składniki mieszamy ok 15 min

Krok 3

Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.

Krok 4

Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min

Krok 5

Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator

Krok 6

Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy

Krok 7

Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.

Krok 8

Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej