
Składniki
400 mililitrów
80 gramów
300 gramów
2 opakowania
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Fix rozpuszczamy w mleku. Dodajemy masło i podgrzewamy na wolnym ogniu tak długo, aż sos zacznie gęstnieć.
Krok 3
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Migdały prażymy na suchej patelni.
Krok 4
Do ugotowanego makaronu dodajemy boczek oraz sos. Dokładnie mieszamy. Nakładamy porcje. Obsypujemy migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej