Makaron z sosie pieczarkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosie pieczarkowo-serowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

30 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Przełożyć na patelnię, smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem według uznania.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do złocistego kurczaka Knorr. Przełożyć na patelnię z pieczarkami, usmażyć.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

W osobnym garnku przygotować Knorr Fix Mac'n Cheese według przepisu na opakowaniu. Gotowy sos przelać na patelnię z pieczarkami i piersią z kurczaka, dokładnie wymieszać.

Krok 5

Makaron podawać polany sosem i posypany serem żółtym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej