Muszelki Mac’n cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki Mac’n cheese

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 mililitrów

2 opakowania

100 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2

W garnku mieszamy fix z mlekiem. Dodajemy masło i całość zagotowujemy. Gdy otrzymamy gładki sos, dosypujemy ser. Mieszamy. Całość przekładamy do makaronu i mieszamy tak by sos dokładnie pokrył makaron.

Krok 3

Gotowe! Ja swoje danie dodatkowo posypałam tartym oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej