
Składniki
500 gramów
400 mililitrów
2 opakowania
100 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Krok 2
W garnku mieszamy fix z mlekiem. Dodajemy masło i całość zagotowujemy. Gdy otrzymamy gładki sos, dosypujemy ser. Mieszamy. Całość przekładamy do makaronu i mieszamy tak by sos dokładnie pokrył makaron.
Krok 3
Gotowe! Ja swoje danie dodatkowo posypałam tartym oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej