
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
5 sztuk
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
180 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, pomieszaj i smaż na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj chochlę wody spod makaronu, przyprawy i cukier. Gotuj tak długo, aż sos stanie się odpowiednio gęsty.
Krok 2
Tofu rozgnieć widelcem, dodaj oliwę, sos sojowy i przyprawy, a następnie usmaż na złoto.
Krok 3
Do sosu dodaj tofu i wymieszaj.
Krok 4
Ugotowany al dente makaron połącz z sosem.
Krok 5
Jeśli chcesz, na koniec oprósz startym serem lub płatkami drożdżowymi i dodaj świeże zioła.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej