Makaron z tofu i świeżymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i świeżymi pomidorami

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

77

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

180 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, pomieszaj i smaż na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj chochlę wody spod makaronu, przyprawy i cukier. Gotuj tak długo, aż sos stanie się odpowiednio gęsty.

Krok 2

Tofu rozgnieć widelcem, dodaj oliwę, sos sojowy i przyprawy, a następnie usmaż na złoto.

Krok 3

Do sosu dodaj tofu i wymieszaj.

Krok 4

Ugotowany al dente makaron połącz z sosem.

Krok 5

Jeśli chcesz, na koniec oprósz startym serem lub płatkami drożdżowymi i dodaj świeże zioła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej