Roladki z kurczaka z szynką i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z szynką i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
962 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

740 osób wydrukowało

Pobierz pdf

965 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania mięsa. Każdą pierś przekrój wzdłuż na pół, aby powstały dwa cienkie i szerokie plastry. Następnie każdy przekrój ponownie na pół tak, aby powstały długie paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 1

Krok 2

Kostę Knorr rozetrzyj z olejem. Dodaj również przyprawę Knorr i posiekaną natkę. Paski z kurczaka zamarynuj w paście i odstaw do lodówki na 20 minut.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę odcedź i pokrój również w paski.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 3

Krok 4

Teraz zwiń mięso. Rozłóż pasek mięsa, połóż pasek papryki, plaster szynki i zwiń. Powinien powstać mały rulonik.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 4

Krok 5

Ruloniki nabijaj w poprzek na szaszłyki po 3 sztuki na każdy.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 5

Krok 6

Mięso smaż około 5-6 minut z każdej strony.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • helka

    helka , 09.01.2023

    Świetne roladki !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba , 08.05.2016

    Zjadłabym mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Kiełbusiewicz

    Witold Kiełbusiewicz , 07.05.2016

    Ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 28.04.2016

    Uwielbiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Wróblewska

    Dorota Wróblewska , 07.07.2015

    pyszota :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i paprykąRoladki z kurczaka z szynką i papryką

Jeśli szukasz przepisu na potrawę nietrudną w wykonaniu, a jednocześnie efektowną, koniecznie przygotuj roladki z kurczaka z szynką i papryką. Jest to propozycja niezwykle uniwersalna, bo może być zarówno przekąską, jak również mięsnym składnikiem obiadu. Patrząc na te kolorowe roladki pewnie myślisz, że ktoś musiał się sporo napracować, aby uzyskać tak spektakularny efekt. Niech pozostanie naszą wspólną tajemnicą, że niekoniecznie. Wystarczy kawałek mięsa, plasterek szynki i słupki papryki. Należy je zwinąć w rulon i nabić na wykałaczkę. Aby kawałki kurczaka po usmażeniu były rumiane i miękkie, warto wcześniej je zamarynować. Kiedy twoje kolorowe roladki będą już gotowe, zastanów się, w jaki sposób je podasz. Jeśli chcesz, aby były częścią gorącego dania, ugotuj do nich ryż z przyprawą curry oraz przygotuj sałatkę z dodatkiem ananasa. Sukces murowany!