Roladki francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki francuskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

4 plastry

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Rozdrobnione składniki podsmaż na oliwie. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Plastry cielęciny rozbij na cienkie płaty, posmaruj je jednostronnie musztardą i farszem grzybowym.

Krok 3

Całość ściśle zwiń i zwiąż bawełnianą nicią. Oprósz solą i pieprzem, zrumień na patelni.

Krok 4

Rumiane zalej czerwonym winem i przykryj, smaż 3 minuty.

Krok 5

Dolej bulion, odkryj pokrywkę i płomień ustaw na bardzo mocny. Po około 4 minutach roladki będą gotowe.

Krok 6

Sos zostaw na silnym ogniu do czasu, gdy odparuje połowa, po czym dodaj 2 łyżki stołowe musztardy, dokładnie wymieszaj i polej nim roladki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej