
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
300 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, podsmaż na patelni i dopraw do smaku majerankiem, odrobiną soli i czarnego pieprzu. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cielęcinę umyj i osusz. Podziel na mniejsze kotlety i rozbij delikatnie tłuczkiem. Zamarynuj je w Przyprawie do mięs Knorr, po czym obsmaż równomiernie na patelni.
Krok 3
Na powierzchni kotletów ułóż pieczarki i cebulę. Posyp je żółtym serem.
Krok 4
Na koniec w 300 mililitrach zimnej wody wymieszaj Sos grzybowy Knorr i zalej nim mięso. Całość zagotuj, następnie przykryj patelnię tak, aby ser z powierzchni kotletów się rozpuścił.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 6
Następnie posiekaj drobno kapustę, a ogórka kiszonego pokrój w plastry. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cielęcina z grzybami
Cielęcina z grzybami to niezwykle eleganckie danie, które podasz przy szczególnej okazji. Będzie stanowiła doskonały akcent kulinarny podczas uroczystej kolacji lub oficjalnego spotkania. To danie pięknie wygląda, aromatycznie pachnie i bardzo dobrze smakuje. Ta propozycja podania cielęciny łączy w sobie tradycyjną polską kuchnię ze współczesnymi akcentami. Zestawienie tego szlachetnego mięsa z grzybami to duet kulinarnie doskonały. Możesz wykorzystać grzyby suszone lub mrożone, jeśli akurat nie masz do dyspozycji dopiero co zebranych w lesie. Gęsty sos łączy mięso z kaszą w jedną całość. Warto eksperymentować z różnymi rodzajami kaszy do tego dania, jednakże na szczególną uwagę zasługuje drobna kasza jęczmienna. Cielęcina w sosie doskonale nadaje się też do grubszej kaszy, na przykład pęczak lub gryczanej. Do takiego zestawu pasuje sałatka z kapusty pekińskiej polanej sosem koperkowym.