
Składniki
50 gramów
3 sztuki
40 gramów
2 szczypty
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i wsypać do miski. Dodać szczyptę pieprzu czarnego i wymieszać.
Krok 3
Na patelnię wrzucić masło i nagrzać patelnie.
Krok 4
Do miski dosypać pokrojony w kostkę boczek wędzony i kiełbasę. Wymieszać wszystko.
Krok 5
Dosypać szczyptę soli, ziarna ziela angielskiego i sproszkowany czosnek porządnie wszystko wymieszać.
Krok 6
Wszystko wsypać na patelnie i smażyć przez ok.5-10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej