
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
10 dekagramów
5 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.
Krok 2
Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.
Krok 5
Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej