Tarta ziemniaczana z kurczakiem - pierś: przepis | Przepisy.pl pixel

Tarta ziemniaczana z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, gdy wystygną obierz i pokrój w kostkę. Kurczaka i cukinię również pokrój w kostkę.

Krok 2

Kurczaka oprósz marynatą Knorr i szczyptą curry, następnie usmaż na oliwie, dodaj cukinię. Kolendrę pokrój drobno, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Gdy kurczak wystygnie, wymieszaj go z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, kolendrą i połową startego sera. Dodaj chilli.

Krok 4

Przygotuj ciasto Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu - usmaż dwa duże placki średnicy patelni, osusz je na papierowym ręczniku.

Krok 5

Umieść jeden z placków w formie do pieczenia i posyp pozostałą częścią sera, przykryj drugim plackiem.

Krok 6

Na wierzch placka nanieś farsz z kurczakiem i rozprowadź równomiernie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekaj 15 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną lub jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ziemniaczana z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej