
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, gdy wystygną obierz i pokrój w kostkę. Kurczaka i cukinię również pokrój w kostkę.
Krok 2
Kurczaka oprósz marynatą Knorr i szczyptą curry, następnie usmaż na oliwie, dodaj cukinię. Kolendrę pokrój drobno, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Gdy kurczak wystygnie, wymieszaj go z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, kolendrą i połową startego sera. Dodaj chilli.
Krok 4
Przygotuj ciasto Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu - usmaż dwa duże placki średnicy patelni, osusz je na papierowym ręczniku.
Krok 5
Umieść jeden z placków w formie do pieczenia i posyp pozostałą częścią sera, przykryj drugim plackiem.
Krok 6
Na wierzch placka nanieś farsz z kurczakiem i rozprowadź równomiernie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekaj 15 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną lub jogurtem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej