Wołowina po seczuańsku - przepis z warzywami | Przepisy.pl pixel

Wołowina po seczuańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

20 mililitrów

sos:

30 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Wołowina po seczuańsku - Krok 1

Krok 2

Wołowinę, paprykę, cebulę i selera pokrój w paski. Papryczkę chilli posiekaj.

Wołowina po seczuańsku - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wołowinę. Smaż 2-3 min.

Wołowina po seczuańsku - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj warzywa i smaż kolejną minutę.

Wołowina po seczuańsku - Krok 4

Krok 5

Gdy warzywa zmiękną dodaj obie przyprawy Knorr i przygotowany sos. Wymieszaj i duś aż sos zgęstnieje.

Wołowina po seczuańsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem i zieloną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej