
Składniki
700 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.

Krok 2
Mięso włóż do woreczka do pieczenia, zepnij szczelnie spinką i włóż do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4
Upieczone mięso wyjmij ostrożnie z woreczka. Pokrój na plastry i rozłóż na półmisku. Całość polej przygotowanym sosem. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z sosem myśliwskim
Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.