Marynowana wołowina z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana wołowina z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół, chili pokrój w plasterki, czosnek, imbir i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Medaliony wołowe wraz z pieczarkami przełóż do miski. Dodaj połowę oliwy, sól i pierz. Następnie grilluj po kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Pozostałe składniki (chili, kolendrę, czosnek i imbir) przełóż do miski, wlej pozostałą oliwę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Gdy mięso będzie usmażone, przełóż je wraz z pieczarkami do miski z marynatą. Wymieszaj i odstaw mięso na kilka minut, aby przeszło marynatą. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana wołowina z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej