Roladki wołowe zwijane po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

1 szczypta

2 łyżki

120 gramów

2 sztuki

1 szczypta

4 plastry

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, roztartym rozmarynem, skrop syropem.

Krok 2

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Połowę boczku, połowę pieczarek i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj natkę, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farsz rozłóż na plastrach mięsa. Plastry zroluj, zwiąż nicią kuchenną.

Krok 5

Masło rozgrzej w rondlu, wrzuć pozostały boczek i pieczarki, włóż roladki, obsmaż z każdej strony.

Krok 6

Podlej połową szklanki wody. Potrawę duś pod przykryciem przez 75 minut. Roladki wyłóż na ogrzany talerz.

Krok 7

Sos z duszenia odparuj, aby pozostało 250 ml płynu, dodaj mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zamieszaj, zagotuj. Przypraw śmietaną. Roladki podawaj polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej