Makaron z wołowiną i grzybami w sosie śmietanowym | Przepisy.pl pixel

Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
298 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

258 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

125 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

150 mililitrów

50 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.

Krok 6

Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.

Krok 1

Ugotuj makaron, aż będzie al dente.

Krok 4

Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.

Krok 5

Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.

Krok 2

Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.

4

Opinie o przepisie

  • Oriana Jasmin

    Oriana Jasmin , 15.09.2018

    Pani Ania narzeka na twarde mięso, ale aby danie wyszło dobre musi zostać ono poprawnie pokrojone w poprzek włókien, krojone wzdłuż na pewno będzie twarde. Tak samo trzeba być ostrożnym z obróbką termiczną mięsa - wołowina w małych kawałkach wbrew pozorom nie potrzebuje dużo czasu. Przepis jest dobry, tylko po prostu trzeba odpowiednio przygotować mięso.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Orlof-Walner

    Ania Orlof-Walner , 27.09.2017

    bardzo bardzo średni przepis, mięso twarde jak nie wiem...słabo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmord Filemon

    Filmord Filemon , 08.09.2017

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Maa

    Alicja Maa , 20.04.2016

    Kwaśna śmietana wszystko psuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej