
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
8 sztuk
3 łyżki
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i odstaw na 3 minuty. Patyki namocz w zimnej wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.
Krok 2
Mięso przełóż do miski, połącz z przygotowanym Fixem oraz bazylią pokrojoną w cienkie paseczki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Papryki pokrój w dużą kostkę, pieczarki obierz, a pomidorki umyj.
Krok 4
Z mięsnej masy uformuj nieduże kulki o średnicy włoskiego orzecha.
Krok 5
Następnie mięsne kulki nabijaj na patyki na przemian z warzywami. Gotowe skrop oliwą i grilluj 10-12 minut, obracając je co jakiś czas. Podawaj z chrupiącą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie szaszłyki
Jeśli masz ochotę na szybkie i smaczne danie z grilla, sprawdź nasz przepis na włoskie szaszłyki. Różnią się nieco od klasycznych, ponieważ do ich przyrządzenia potrzebne jest mięso mielone. Dobrze sprawdzi się mieszane, ale jeśli wolisz, użyj jednego rodzaju, np. wieprzowego lub drobiowego. Uzyska ono wyrazisty smak po połączeniu ze specjalną mieszanką przypraw oraz świeżą bazylią – przed dodaniem pokrój lub porwij jej listki, a mocniej uwolnią swój aromat. Kolejnymi składnikami szaszłyków są warzywa – pomidorki koktajlowe oraz papryka. Jeśli wybierzesz mniejsze pieczarki, unikniesz ich krojenia – wystarczy, że nabijesz całe na patyczki, podobnie jak niewielkie pomidorki. Całość świetnie uzupełni papryka w dwóch kolorach, która uatrakcyjni wygląd szaszłyków i doda im odpowiedniego smaku. Z mięsa formuj niewielkie kulki i nabijaj je na patyczki, na przemian z warzywami. Tak przygotowane włoskie szaszłyki wystarczy już tylko grillować przez chwilę, przyrządzając w tym czasie szybką sałatkę. Smacznego!