Kulki mięsne w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.

Krok 2

Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.

Krok 3

Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.

Krok 4

Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.

Krok 5

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej