Tortellini z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z kapustą kiszoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka miksujemy blenderem dodajemy sól i pieprz i znowu miksujemy . Rukole tez wkładamy i miksujemy .Dolewamy 100 ml Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr , 1 jajko miksujemy nadal . sól pieprz do smaku na koniec i wymieszać >

Krok 2

Rozkładamy folie aluminiową 2 kawałki i kładziemy tak przygotowane mięsko by zrobić batony .Zawijamy jak cukierka wkładamy do garnka z woda i gotujemy około 40 minut . Roladki wyjmujemy i kroimy w plastry wkładamy do garnuszka z Bulionetką Domową Pieczeniową Knorr i przez chwile jakieś 15 minut gotujemy naszą roladkę z indyka oczywiście w plastrach.

Krok 3

Tortellini gotujemy w sosie grzybowym Knorr i odcedzamy .Podajemy tortellini z plastrami rolady i polewamy sosem, jako sałakę można doda pomidora pokrojonego w ćwiartki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z kapustą kiszoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej