
Składniki
1 kilogram
2 szklanki
1 łyżka
25 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.

Krok 2
Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.

Krok 3
Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.

Krok 5
Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cebula nadziewana pieczarkami
Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.