
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
0.75 opakowania
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości.
Krok 2
Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij i dodaj do niej paprykę skrojoną w kostkę.
Krok 5
Dodaj pokrojone grzyby, ananasa i pędy bambusa.
Krok 4
Smaż przez chwilę, dodaj trochę oliwy i wrzuć kurczaka. Smaż mieszając aż mięso przestanie być surowe.
Krok 6
Zmieszaj wodę z cukrem, maką ziemniaczaną i sambal oelek. Wlej sos do potrawy. Mieszaj przez parę minut żeby mąka się nie zbryliła. Duś pod przykryciem do zmięknięcia papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej