Szybki gulasz z papryką – przepis: z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Szybki gulasz z papryką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

48

heart
357 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

513 osób wydrukowało

Pobierz pdf

897 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka. Gdy będzie rumiany, dodaj papryki i cebulę.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki gulasz z papryką  Szybki gulasz z papryką

Zwolennicy szybkich dań zwykle trzymają się z dala od gulaszy, twierdząc, ze ich ugotowanie zajmuje dużo czasu, my udowadniamy, że zupełnie niesłusznie. Gulasz z delikatnym kurczakiem oraz słodką papryką to potrawa, którą przyrządzisz błyskawicznie, nie spędzając dużo czasu w kuchni. Ta idealna propozycja obiadowa jest do tego niedroga i naprawdę prosta do wykonania. Potrzebujesz piersi z kurczaka (z powodzeniem możesz użyć również piersi z indyka), kolorowych, chrupiących papryk oraz cebuli. Do podsmażonego na złoty kolor mięsa i warzyw dodaj wodę oraz przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, aromatyczny sos. Ten doskonały gulasz z soczystym kurczakiem i warzywami będzie idealnie komponował się z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, twoim ulubionym gatunkiem kaszy lub ugotowanym na sypko ryżem. Prawdziwa uczta dla podniebienia!