Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem
łatwe
1922 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
300 mililitrów
150 gramów
0.5 opakowania
100 mililitrów
2 łyżki
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka posypaną obficie przyprawą Knorr.

Krok 2
Gdy kurczak będzie złocisty, zdejmij go z tłuszczu i odłóż na talerzyk.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij. Dodaj pieczarki pokrojone w plastry.

Krok 4
Gdy cebula i pieczarki się zrumienią, dodaj margarynę, wlej śmietanę i 300 ml wody. Gotuj gulasz około 10 minut, aż lekko zgęstnieje.

Krok 5
Dodaj usmażonego wcześniej kurczaka i zielony groszek. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-5 minut. Gulasz drobiowy świetnie smakuje z gotowanym ryżem lub kaszą. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać suszonego grzybka.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem
Nie masz pomysłu na szybki, ale smaczny obiad? Przychodzimy z rozwiązaniem Twojego problemu! Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem to wyjątkowo apetyczna potrawa, której przygotowanie zajmuje jedyne pół godziny. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele. Zobacz recepturę i przystąp do działania.
Dla kogo?
Gulasz drobiowy z groszkiem to danie dla wszystkich kucharzy – początkujących lub zaawansowanych. Tak naprawdę nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by zabrać się za przygotowanie naszej receptury. Wystarczą chęci, pół godziny wolnego czasu i możesz przystępować do działania w kuchni.
Na jaką okazję?
Codzienny obiad to idealna okazja do tego, by kurczak z zielonym groszkiem pojawił się na Twoim talerzu. Możesz także zapakować danie do pudełka i zabrać ze sobą do pracy. Odgrzewane smakuje równie smacznie! Wykorzystaj recepturę, kiedy tylko najdzie Cię ochota na coś dobrego.
Czy wiesz, że?
Gulasz z kurczaka z groszkiem smakuje doskonale, a to wszystko zasługa naszego magicznego składnika. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka posypaną obficie przyprawą Knorr. Mięso będzie aromatyczne i soczyste, o czym wkrótce się przekonasz.
Dla urozmaicenia:
Zastanów się nad dodatkami do gulaszu. Dobrze sprawdzi się kasza gryczana lub ryż. Jeżeli jednak bardziej gustujesz w mącznych specjałach, to śmiało zestaw gulasz z kluskami śląskimi lub kopytkami. Po wykonaniu naszej receptury koniecznie napisz nam w komentarzu, jak Ci smakowało.