Jesienny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 opakowanie

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.

Krok 2

Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.

Krok 3

Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.

Krok 4

Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.

Krok 5

Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.

Krok 6

Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej