
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 opakowanie
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.
Krok 2
Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.
Krok 3
Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.
Krok 4
Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.
Krok 5
Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.
Krok 6
Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej