Gulasz po szanghajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po szanghajsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso kostkę 2cm na 2cm. Podobnie marchew.

Krok 2

Drobno siekany ząbek czosnku usmaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Zdejmij czosnek na talerzyk a na pozostały olej wrzuć mięso. Podsmażaj je przez 4 minuty nie przestając mieszać.

Krok 3

Teraz dolej wódkę, sos sojowy i cukier. Następnie zagotuj również mieszając.

Krok 4

Dodaj marchewkę oraz zieloną fasolkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj skropione olejem sezamowym i posypane kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po szanghajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej