
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z rosołu oczyść z kości. Marchewkę pokrój w kawałki, a cebulę oraz pomidora w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody, wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 4
Do sosu włóż kawałki kurczaka, pokrojoną marchew oraz pomidory. Całość gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej