Makaron z salami - pepperoni tagliatelle: z serem | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
244 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z salami  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy. Nadmiar tłuszczu usuń, dodaj pomidory i makaron.

Tagliatelle z salami  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Makaron podawaj posypany serem. Ten makaron najlepiej smakuje, gdy przygotujemy go z kiełbasą chorizo.

Tagliatelle z salami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z salami Tagliatelle z salami

Makaron ugotuj al dente.