Naleśniki z kurczakiem i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1047 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

305 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 1

Krok 2

Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Następnie smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 2

Krok 3

Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 4

Krok 5

Zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 5

Krok 6

Tak przygotowanym sosem posmaruj każdego naleśnika i zwiń go jak krokieta. Podawaj, najlepiej z surówką colesław.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem i grzybamiNaleśniki z kurczakiem i grzybami

Naleśniki z kurczakiem i grzybami to świetne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację. Sprawdzą się podane zarówno na co dzień, jak i na specjalną okazję z dodatkiem ulubionej sałatki i wyrazistego dipu. Na początek połącz wszystkie składniki na ciasto za pomocą miksera. Dodatek wody gazowanej sprawi, że będzie jeszcze bardziej puszyste. Pamiętaj również o tym, by mąkę przesiać przez sito, aby nabrała powietrza. Następnie usmaż naleśniki z obu stron i odłóż na bok. Składniki na farsz: kurczaka, pieczarki i cebulę pokrój drobno i podsmażaj na patelni do momentu uzyskania złocistego koloru. Do smaku potrawy pasuje również czerwona papryka, która z pewnością wzbogaci je swoją słodyczą. Całość zmieszaj z sosem grzybowym i przypraw czarnym pieprzem. Wyłóż małymi porcjami na naleśniki i zawiń w rulony. Jak je podawać? Połóż je na talerze i udekoruj sałatą oraz kawałkami pomidorków koktajlowych. Ich smak urozmaicisz, posypując startym serem żółtym i zapiekając w piekarniku. Przekonaj się, jakie to łatwe.