Leczo z parówkami – domowe: przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Leczo z parówkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

300 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na leczo z parówkami zacznij od pokrojenia składników. Pokrój 400 gramów parówek w grubsze plasterki. Przejdź do warzyw. 100 gramów pomidorków koktajlowych przekrój na pół, żółtą paprykę pokrój w kostkę, a bakłażana i dwie czerwone cebule – w półplastry. Później zajmij się ryżem. Zagotuj w garnku wodę, wsyp do niej ryż i gotuj według zaleceń, które znajdziesz na opakowaniu.

Leczo z parówkami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj jeszcze jeden garnek, w którym przyrządzisz właściwe danie. Na jego dnie rozgrzej 300 mililitrów oleju. Podsmaż na nim pokrojoną czerwoną cebulę oraz parówki.

Leczo z parówkami - Krok 2

Krok 3

Jeśli kawałki parówek i cebula już nieco się zarumieniły, to znaczy, że pora dodać do garnka pozostałe warzywa, czyli bakłażana, żółtą paprykę i pomidorki koktajlowe. Smaż całość przez kilka minut.

Leczo z parówkami - Krok 3

Krok 4

Następnie przygotuj miarkę kuchenną lub duży kubek. Nalej do niego 250 mililitrów wody i wsyp zawartość opakowania Fix Leczo Knorr. Dokładnie wymieszaj. wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Leczo z parówkami - Krok 4

Krok 5

Mieszaninę wlej do garnka z warzywami i parówkami. Gotuj całość jeszcze przez 5 minut. Podawaj domowe leczo z parówkami wraz z ugotowanym ryżem.

Leczo z parówkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz świeże zioła, możesz dodać do leczo z parówkami posiekaną bazylię lub natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z parówkamiLeczo z parówkami

Chyba każdy z nas wie, że podstawą leczo są różnego rodzaju warzywa. W tym przypadku wyznajemy zasadę – im więcej, tym lepiej! Zaopatrz się w bakłażana, paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe. W naszej wersji leczo kolejnym składnikiem są również parówki. Być może nie próbowaliście jeszcze tej potrawy w takim wydaniu, ale uwierzcie, że smakuje naprawdę dobrze! Mamy nadzieję, że sami się o tym przekonacie! Za bazę naszego leczo z parówkami posłuży Wam Knorr Fix Leczo. Dodanie tego produktu usprawni proces gotowania i pozwoli uzyskać doskonałe efekty. Koniecznie spróbujcie naszej propozycji na leczo z parówek i cieszcie się pysznym posiłkiem. Po wszystkim podzielcie się z nami swoimi wrażeniami w komentarzach. Smacznego!

Dla kogo?

Czy są z nami fani mięsnych potraw? Jeżeli tak, to koniecznie spróbujcie naszej propozycji na smaczne leczo z parówkami. Ta wersja zajmie Wam zaledwie pół godziny. Jeśli nie lubicie spędzać w kuchni zbyt dużo czasu, to domowe leczo z parówkami będzie idealne!

Na jaką okazję?

Nasz przepis na leczo z parówkami pozwoli Wam przyrządzić potrawę dla 4 osób, co czyni je idealnym daniem na rodzinny obiad lub przyjęcie dla najbliższych przyjaciół. A może jecie obiady w pracy, lecz ostatnio czujecie, że brakuje im różnorodności? Zabierzcie leczo z parówkami w lunchboksie! Ta potrawa sprawdzi się idealnie nie tylko jako propozycja obiadowa, ale także jako kolacja.

Czy wiesz, że?

Węgrzy tradycyjne leczo jedzą zazwyczaj ze świeżym pieczywem. Możecie podawać danie z różnymi dodatkami, my w szczególności polecamy Wam ugotowany ryż. Jeżeli jednak wolicie ziemniaki lub kaszę, to równie dobrze się sprawdzą.

Dla urozmaicenia:

Lubicie zioła? Jeżeli tak, to możecie uzupełnić przepis na leczo z parówkami o kilka nadprogramowych składników. My polecamy Wam dodanie do domowego leczo z parówkami posiekanej bazylii i natki pietruszki. Znakomity smak – gwarantowany! Dodatkowe zioła pozwolą na uzyskanie intensywniejszego aromatu.