Sałata włoska z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata włoska z mozarellą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

4 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.

Krok 2

Przygotuj sos - wsyp zawartość saszetki do małego słoiczka, dolej olej i tyle samo letniej wody. Dodaj 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku i wymieszaj dokładnie zakręcając słoiczek i potrząsając nim energicznie.

Krok 3

Sałatę przełóż do miski, w której będziesz podawać. Dorzuć pokrojone pomidory i kulki mozarelli - możesz je dodać w całości albo pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj też garść listków koperku. Całość polej sosem i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej