Kuskus z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
714 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

444 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

0.5 łyżki

4 ziarna

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.

Kuskus z wołowiną - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.

Kuskus z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.

Kuskus z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.

Kuskus z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.

Kuskus z wołowiną - Krok 5

Krok 6

W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.

Kuskus z wołowiną - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Walkowski

    Dariusz Walkowski , 08.01.2017

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z wołowinąKuskus z wołowiną

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.