
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Krok 2
Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Krok 4
Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Krok 5
Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej