Kulki mięsne z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne z niespodzianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 ziarna

30 dekagramów

1 szczypta

10 sztuk

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i osusz. Jajka gotuj 3 minuty, zahartuj i obierz ze skorupek.

Krok 2

Szynkę i natkę pietruszki drobno posiekaj, dodawaj stopniowo wieprzowinę, cielęcinę i ziele angielskie ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mokrymi rękami formuj kulki z masy mięsnej. W środku każdej powinno znaleźć się jajko lub kapelusz pieczarki. Gotowe lekko spłaszcz i obtocz w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzej olej w rondlu do głębokiego smażenia, smaż kulki partiami przez 4 - 6 minut. Podawaj na zimno z dodatkiem żurawin.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej