
Składniki
8 sztuk
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą. Dodaj musztardę oraz rozmaryn.
Krok 2
Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
Krok 3
Wyjmij kotlety z marynaty, odsącz je lekko i połóż na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej na 3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane kotlety jagnięce
Grillowane kotlety jagnięce to świetna propozycja na wakacyjny obiad z rusztu. Aby go przygotować, zacznij od zamarynowania mięsa – wymieszaj przyprawę Knorr, dzięki której jagnięcina będzie miała głębszy aromat, z oliwą z oliwek, musztardą dijon oraz gałązką świeżego rozmarynu. Mięso umieść w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej kilka minut. W międzyczasie rozgrzej grill lub specjalną patelnię, a potem ułóż na niej zamarynowane kotlety. Opiekaj je po trzy minuty z każdej strony. Jakie dodatki będą najlepsze do grillowanej jagnięciny? Sprawdzą się pieczone w ziołach ziemniaki, kasza gryczana lub kuskus, a także sałatka na bazie pomidorków koktajlowych. Jeśli chcesz zaserwować całe danie z rusztu, przygotuj szaszłyki z pieczarkami, czerwoną papryką i cebulą lub grillowane warzywa: cukinię, kukurydzę, szparagi oraz bakłażana. Żeby smak dania był jeszcze lepszy, warto zaserwować do mięsa ulubiony dip, na przykład czosnkowy, koperkowy lub paprykowy. Życzymy udanego grillowania!