
Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
null
null
250 mililitrów
3 sztuki
3 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno razem z przyprawami, utrzyj razem z oliwą, dopraw do smaku przyprawami i sokiem cytrynowym.
Krok 3
Włóż ryby do zalewy i marynuj przez godzinę.
Krok 4
Osącz, oprósz solą, pieprzem i piecz przez 25 minut na rozgrzanym ruszcie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej