Łosoś pieczony z piekarnika - przepis: szybki | Przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w miodowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

82

heart
795 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

838 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1660 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.

Krok 2

W powstałym sosie obtocz filety z łososia.

Krok 3

Ułóż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na ok. 15 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj z połówką cytryny.

1

Opinie o przepisie

  • zdzislaw Duraj

    zdzislaw Duraj , 25.03.2018

    łosoś pieczony w miodowym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w miodowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś pieczony w miodowym sosieŁosoś pieczony w miodowym sosie

Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z miodem, koperkiem i octem.