Fettuccine con salmone - Makaron z owocami morza
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości wody.

Krok 2
Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż ją na oliwie. Następnie pokrój łososia w kostkę, dodaj do cebuli i zalej białym winem. Gotuj do momentu, gdy wino całkowicie odparuje.

Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę i razem ze śmietaną oraz kilkoma kroplami soku z cytryny dodaj do całości.

Krok 4
Gotuj chwilę. Następnie pokrój bazylię w paski i dodaj do sosu. Dopraw go do smaku rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 5
Na koniec połącz sos z makaronem, wymieszaj i podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fettuccine con salmone - Makaron z owocami morza
Pod melodyjnie brzmiącą nazwą fettuccione con salmone kryje się danie – kwintesencja kuchni włoskiej. Słoneczna Italia to raj dla wielbicieli owoców morza i ryb. Makaron nitki z łososiem jest jedną z najsmaczniejszych propozycji dla nich. Do jej przyrządzenia doskonale nadaje się wędzony filet z łososia, ale możesz również sięgnąć po inny rodzaj ryby. Smaki Włoch to oczywiście pomidory, bazylia i oliwa, więc i ich nie może zabraknąć w tej kompozycji. Przygotowany sos z łososiem w roli głównej rozłóż na porcji ugotowanego makaronu fettuccione. Jeśli chcesz, możesz wybrać makaron razowy lub kolorowy – w sklepie znajdziesz wiele różnych propozycji. Twoje danie będzie wyglądało apetycznie, jeśli na wierzchu położysz liść świeżej bazylii lub pomidorek koktajlowy przecięty na pół. Nikt się temu daniu nie oprze.