
Składniki
2 sztuki
160 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 szklanki
3 sztuki
30 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w dość grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2
Przełóż do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulę i czosnek.
Krok 3
Podlej bulionem, zagotuj i przelej do mięsa.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i duś na małym ogniu do czasu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie, a sos gęsty.
Krok 5
Pikantną wołowinę z chili podawaj z ziemniakami, pieczywem lub tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej