Tradycyjne burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne burrito

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.

Krok 4

Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.

Krok 5

Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.

Krok 6

Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej