
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 gramy
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.

Krok 2
Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.

Krok 3
Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.

Krok 4
Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.

Krok 5
Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Befsztyk Oscar
Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste danie. Befsztyk Oscar sprawdzi się zwłaszcza podczas eleganckiej kolacji, kiedy zależy Ci, by podać coś naprawdę wyjątkowego. Do jego przyrządzenia potrzebna będzie polędwica. Zamarynuj ją w specjalnej zalewie z gorczycą, czosnkiem, pieprzem i oliwą. Dzięki marynacie mięso nabierze ostrości. Tak przygotowaną polędwicę upiecz na grillu. Następnie ułóż na niej posiekane mięso kraba i zapiecz całość. Ze względu na swoją delikatność będzie się doskonale komponowało z pozostałymi, bardziej pikantnymi dodatkami. Gotowy befsztyk Oscar dobrze smakuje polany sosem pieczeniowym i udekorowany szparagami. Jako dodatek do mięsa dołącz bagietkę. Pasować będą również sałatki na bazie rukoli lub roszponki. Dodaj do nich świeże warzywa, ser pleśniowy, oliwę z ziołami i prażone pestki dyni. Jeśli szukasz propozycji na elegancką wersję polędwicy, powyższy przepis pomoże Ci ją przygotować. Koniecznie sprawdź go.