
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy jajka ugotuj na twardo. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj.
Krok 4
Gotowe mięso ułóż na folii spożywczej w prostokąt - wzdłuż dłuższego boku ułóż jajka i zwiń jak roladę. Wierzch posmaruj olejem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Po upieczeniu krój w grube plastry i podawaj na ciepło.
Krok 3
Fix rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę oraz zioła i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej