Sałatka z sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem musztardowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

Krok 2

Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Krok 3

Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej